به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه کوثر ابرکوه حجت الاسلام و المسلمین علیزاده گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که مورد نیاز جامعه ماست، مسئله روحیه جهادی است که عقبماندگیهای گذشته در بخشهای مختلف جبران میشود؛ لذا بحث از این موضوع و راهکارهای ارتقای آن ضروری است.
وی در بیان دامنه لغت جهاد افزود: از نظر لغت جهاد به معنای مشقت و زحمت و بهکار بردن تمام توان و قدرت و تحمل سختیها برای مقابله با دشمن است. البته بیشترین کاربرد این کلمه در میدان جنگ با دشمن است اما گاهی معنایش وسعت پیدا کرده و شامل هر چیزی که ممکن است به انسان ضرر بزند میشود (مثلا شیطان و نفس اماره)
وی ادامه داد: جهاد ابعاد مختلفی دارد؛ از جمله بعد فرهنگی، بعد اقتصادی، بعد سیاسی و...که در همه این ابعاد جهاد سفارش شده است و اگر بخواهیم کشور پیشرفت کند باید در همه این ابعاد متولیان امر، روحیه جهادی داشته باشند.
علیزاده افزود: مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی) میفرمایند: کار جهادی یعنی از موانع عبور کردن، موانع کوچک را بزرگ ندیدن، آرمانها را فراموش نکردن، جهت را فراموش نکردن و شوق به کار داشتن که اینها روحیه جهادی است و دفاع مقدس و جهاد سازندگی نمونههای کاملی از کارهای جهادی در کشور است.
امام جمعه بخش بهمن تصریح کرد: راهکارهای افزایش روحیه جهادی شامل اخلاص، توکل، عدم دلبستگی به دنیا، وحدت قول و عمل، تحمل مشکلات است، اخلاص به این معنا که کار را برای خدا انجام دادن و انتظار اجر و پاداش نداشتن و توکل یعنی اتکال به قدرت الهی داشتن و تلاش کردن و مهم نبودن نتیجه کار برای انسان.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر مهمترین بحث برای طلاب داشتن روحیه جهادی در عرصه فرهنگی است؛ و باید کار فرهنگی عمیق، صحیح، با برنامه و با در نظر گرفتن نیازهای جامعه انجام شود و این مهم از وظایف شما طلاب عزیز است که با روحیه جهادی وارد عمل شوید.
وی در پایان این نشست مجازی به چند پرسش مطرح شده از سوی طلاب پاسخ گفت.