مباحث تفسیری سوره تحریم توسط « خانم مهین سقایی»، کارشناس مذهبی بررسی شد .
وی در این مباحث خاطر نشان کرد : تحريم از طرف خدا نبوده، بلكه تحريم به وسيله نذر و سوگند بوده است؛ مساله مورد عتاب مساله شخصى آن جناب بوده، نه مسالهاى كه جزو رسالتهاى او براى مردم باشد؛ عتاب مذكور در حقيقت متوجه زنان آن حضرت است، نه خود حضرت.
کارشناس مذهبی بیان کرد: حاصل معناى سوره اين است كه زمانى رسول خدا (ص) سرّى از اسرار خود را نزد بعضى از همسرانش افشا كرد، و به وى سفارش فرمود كه اين مطلب را به كسى نگويد، بر خلاف دستور آن جناب به ديگرى گفت، و قسمتى از سر آن جناب را فاش نموده از فاش كردن بقيه آن سر خوددارى نمود، رسول خدا (ص) جريان را به عنوان اعتراض به خود او خبر داد.
وی خاطر نشان کرد: این مطلب اشاره به اين دارد که همه همسران پيامبر (ص) نيكوكار و ماجور نبودهاند و ملاك بهتر و برترى مفاد" أَزْواجاً خَيْراً مِنْكُنَّ" توبه و قوت (اطاعت) است.
خانم سقایی بیان کرد: در ادامه آیات، خداوند برای توبیخ این زنان، مثال هایی از زنان نوح ولوط می آوردهر دو همسر دو پيامبر بزرگوار كه خداى تعالى عبد صالحشان ناميده با اين حال اين دو زن به آن دو بزرگوار خيانت كردند، و در نتيجه فرمان الهى رسيد كه با ساير دوزخيان داخل دوزخ گردند.
وی در پایان نمونه ای از زنان برتر قرآنی مانند آسیه همسر فرعون كه درجه كفر شوهرش بدانجا رسيد كه در بين مردم معاصر خود (با كمال بىشرمى و جنون) فرياد زد:" رب اعلاى شما منم"، اما اين همسر به خدا ايمان آورد، و ايمانى خالص آورد، و خداى تعالى او را نجات داد و داخل بهشتش كرد، و قدرت همسرى چون فرعون و كفر او نتوانست به ايمان وى خدشهاى وارد سازد، دومى مريم دختر عمران است، مريم صديقه و قانته كه خدايش به كرامت خود گراميش داشت، و از روح خود در او بدميد.
لازم به ذکر است در هر جلسه یک سوره از قرآن کریم طبق تفسیر المیزان ومجمع البیان تفسیر می شود .