به گزارش روابط عمومی مدیریت حوزه علمیه خواهران در یزد، خانم سمیه شورابی، معاون پژوهش مدرسه علمیه حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) یزد صبح امروز در نشست علمی مجازی در جمع معاونان پژوهش مدارس علمیه خواهران استان یزد، به بررسی موضوع «گفتگو و مشورت در خانواده از دیدگاه دینی» پرداخت.
وی در یک ارائه تخصصی به اهمیت حیاتی گفتوگو و مشورت در ایجاد و حفظ روابط سالم و مستحکم خانوادگی پرداخت و تاکید کرد: تبادل اندیشه، همدلی و احترام متقابل در کانون خانواده، نه تنها به پرورش شخصیت افراد، بلکه به حل مؤثر مشکلات و ارتقاء کیفیت زندگی خانوادگی کمک شایانی میکند.
خانم شورابی با تفکیک مفاهیم "گفتوگو" و "مشورت"، ابتدا به معنای گفتوگو به عنوان تبادل اندیشه و بیان تجربیات اشاره کرد و آن را فرایندی دانست که به اعضای خانواده امکان میدهد تا با شناخت بهتر یکدیگر، به سوی اهداف مشترک حرکت کنند.
وی در ادامه گفت: گفتوگو عاملی کلیدی در پرورش تفکر، خلاقیت و استقلال فردی، بهویژه در نسل جوان است که این امر به آمادهسازی فرزندان برای مواجهه با چالشهای زندگی کمک میکند.
در ادامه، مفهوم "مشورت" از دیدگاه قرآنی و روایات مورد بررسی قرار گرفت و خانم شورابی با استناد به آیات شریفه قرآن، بر اهمیت مشورت در سیره پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (علیهمالسلام) تأکید و بیان کرد : مشورت زمینهساز دستیابی به بهترین تصمیمات و جلوگیری از خطا و پشیمانی است، طبق حدیثی از امام علی (ع) که بر مشورت با جوانان و سالخوردگان تأکید دارد، نشان می دهد که تلفیق تیزهوشی جوانان و تجربه بزرگان میتواند راهگشای بسیاری از مسائل خانواده باشد.
وی تأثیر مشورت بر افزایش احساس ارزشمندی، عزت نفس و اعتماد در اعضای خانواده را بررسی و بیان کرد: مشارکت دادن افراد خانواده در تصمیمگیریها، حس تعلق و مسئولیتپذیری را در آنها تقویت کرده و روابط صمیمیتری را میان اعضا ایجاد میکند و همچنین، مشورت را راهی برای مبارزه با تکبر و خودرأیی و عاملی در جهت پیشگیری از مشکلات و اختلافات خانوادگی دانستند.
خانم شورابی در پایان، با تأکید بر اینکه خانواده، اولین و مهمترین نهاد اجتماعی است، افزود: باید همه اعضا را به باز کردن باب گفتگو و مشورت در محیط خانه دعوت کرد و این امر بستری برای رشد، شکوفایی استعدادها و دستیابی به کامروایی و سعادت در زندگی مشترک است.