مقاومت تداعی کننده تقابل بین حق و باطل است

شناسه خبر : 158187

1404/02/21

تعداد بازدید : 4

مقاومت تداعی کننده تقابل بین حق و باطل است
خانم حکیمی اتاد حوزه گفت: مقاومت تداعی کننده تقابل بین حق و باطل است

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها ، معاون پژوهش این مدرسه از برگزاری سلسله نشستهای پژوهشی با موضوع چرایی مقاومت توسط سرکارخانم حکیمی استاد حوزه در جمع اساتید و طلاب این مدرسه خبر داد.

خانم حکیمی در ابتدا به بیان مفهوم مقاومت پرداخت و خاطر نشان کرد:  مقاومت تداعی کننده تقابل بین حق و باطل است در قرآن هر جا سخن از مقاومت است لشکر حق در مقابل جنود باطل و لشکر شیطان مطرح می شود.

وی در ادامه به بیان چرایی و چگونگی مقاومت و همچنین زمان آغاز تقابل حق و باطل پرداخت و گفت: آیا تقابل حق و باطل از زمان هابیل و قابیل شروع می شود؟ چرا سراغ انرژی هسته ای رفتیم که دشمن ما را تحریم کند؟ چرا باید با ابر قدرتها بجنگیم؟ چرا باید با دنیا بجنگیم؟ چرا برای خودمان دشمن درست می کنیم؟

حکیمی بیان کرد: دشمنان فکر می کنند این تقابل را ما درست کردیم و این جبهه حق است که در مقابل جبهه باطل اعلام جنگ می کند دشمنان دائم به ما اتهام می زنند شما جنگ طلب هستید؟ و با دنیا سر سازش ندارید؟ چرامرگ بر آمریکا؟ چرا مرگ بر اسرائیل ؟ ما باید بر گردیم و بینم نقطه مقابل حق و باطل از کجا بوده است؟

استادحوزه گفت: زمانی که خداوند فرمود «انی جاعل فی الارض خلیفه...» مقام خلیفه اللهی یعنی حاکمیت هستی و این یک مسئله سیاسی است  خدا انسان را برای یک هدف غایی خلق کرده و انسان با این حاکمیت بر عالم هستی می تواند به آن غایت برسد

حکیمی گفت: خداوند معدن بی نهایت همه خوبی هاست حال این سؤال مطرح می شود که خداوند با این همه غنا و بی نیازی چرا انسان را خلق کرد؟ وی در جواب افزود خدا بر اساس رحمت بی نهایتش اراده کرد هرچه دارد به دیگری هم بدهد لذا باید موجودی را خلق کند که گنجایش وجود عطایی بی نهایت خدا را داشته باشد. اولین مخلوق نور انسان کامل بود خداوند ا نسان را آفرید تا هر چه خودش دارد به او بدهد و او را به بی نهایت برساند خداوند باید راه رسیدن به این مقام را بر انسان نشان دهد و بستر لازم برای رسیدن به این مقام را برایش فراهم کند لذا همه هستی را آفرید.

استاد حوزه در ادامه اظهار داشت: خداوند اول عالم ملکوت را خلق کرد تا انسان تا ابد سر سفره بی نهایت باشد در مرحله بعد ملائکه آفرید تا شوق حرکت به سوی ملکوت را در انسان ایجاد کند سپس عالم ماده را آ فرید تا انسان در آن رشد کند و در مرحله بعد جن را آفرید تا تدارکات لازم برای حضور در عالم ماده را برای انسان فراهم کند لذا خداوند همه هستی را برای انسان آفرید و انسان را برای خودش (خلقت الاشیاء لک وخلقتک لى) برای اینکه مثل خدا بشود و به مقام صدق عند ملیک مقتدر برسد.

حکیمی سپس بیان کرد: خدا وند در مرحله بعد اراده کرد روح انسان را از عالم ملکوت به عالم ماده بیاورد؛ بنابراین ابتدا باید جسمش را در دنیا ایجاد کند جسم انسان مانند گلدانی است که روح انسان که به منزله یک بذر بی نهایت است در آن قرار گیرد و به انسان فرصت رشد بدهد و به روح الهى برسد لذا  به ملائکه گفت «إنی جاعل فی الأرض خلیفه...» تا انسان بتواند با استفاده امکانات عالم ملک برای رسیدن به بی نهایت استفاده کند و این اراده خدا برای همه انسانهاست

حکیمی در پایان خاطر نشان کرد: برای این که همه انسانها بتوانند به مقام خلیفه اللهی برسند خداوند اراده کرده که انسان در زمین حاکمیت جهانی الهی را تشکیل بدهد تاهم انسانها زیر چتر این حاکمیت الهی بتوانند رشد کند وهم  به مقام خلیفه اللهی برسند؛ لذا خطاب به ملا نکه فرمود «انی خالق بشرا من طین فإذا سويته و نفخت فیه من روحی فقعوا له ساجدین..» سجده یعنی چه؟ یعنی باید در خدمت این انسان باشید و به او خدمت کنید بنابراین ملائکه در نقش کادر مدیریتی و جن در در نقش کادر خدماتی در تکامل انسان نقش اساسی به عهده دارند تا انسان بتواند به آن هدف غایی برسد.

گفتنی است این سلسه نشست ها هر هفته استمرار دارد.  

 

نمايش اخبار

برگزاری جلسه مادران طلاب
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴

برگزاری جلسه مادران طلاب

«الکافی کاف شیعتنا»
یکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴

«الکافی کاف شیعتنا»

اوقات شرعی

امروز : سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
۱۵ ذي القعدة ۱۴۴۶