به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهراءسلام الله علیها، خانم محمد پور بعد از بیان مفهوم لغوی و اصطلاحی حجاب گفت: مراد از پوشش اسلامی زن به عنوان یکی از احکام وجوبی اسلام، آن است که زن باید هنگام معاشرت با مردان بدن خود را بپوشاند و به جلوهگری و خود نمایی نپردازد.
استاد حوزه در بیان اقسام حجاب افزود: هرنوع پوشش ومانع از وصول گناه را حجاب مینامند پس حجاب اقسامی داردکه شامل حجاب فکری، روحی و رفتاری است که قرآن به هردو اشاره دارد.
محمد پور در زمینه پوشش شرعی بیان کرد: حجاب اسلامی به پوششهای گوناگون زنان و مردان مسلمان گفته میشود و مفهومی برآمده از قرآن کریم و فقه اسلامی است که ناظر به پوشش شرعی در مقابل نامحرم، به ویژه برای زنان است.
استاد حوزه در ادامه خاطر نشان کرد: حجاب گاه برگرفته از احکام شرع و گاه مربوط به قراردادهای اجتماعی و شرایط موقعیتی فرد است. حجاب وپوشش فقط مختص به زنان نیست و قرآن مردان را هم مورد خطاب قرار می دهد. در دستور به رعایت حجاب و عفاف چشم، مردان و زنان به تفکیک وبا صراحت مورد خطاب گرفته اند واین حکم منحصر به زنان نمیشود. بنابراین باتوجه به آیة مذکور بر زنان و مردان واجب است از نگاههای حرام و ممنوع پرهیز نمایند.
وی فلسفه چشم بستن را دست یابی به تزکیه نفس دانست و افزود: مراد از آیه 30سوره احزاب
حجاب چشم و در واقع دوری ازنگاه ناپاک است چون چشم اولین دریچه ای است که انسان را به سوی گناه میکشاند و فلسفه چشم بستن (یغضّوا من ابصارهم) دست یابی به تزکیه نفس، طهارت، عفت و پاکدامنی است.
استاد حوزه در ارتباط با نوع دیگر حجاب گفت: نوع دیگری از حجاب که اثرات بسیاری در حفظ عفت شخصی و عمومی در سطح جامعه دارد، حجاب درگفتار است، همانطور که خداوند در آیه 32 سوره احزاب به آن اشاره دارد.
وی در زمینه ابعاد مسئله حجاب افزود: مسئله حجاب وعفاف تنهادر بعد فردی وبا نگاه فطری بودن حیا وشرم وتبع آن رعایت پوشش ظاهری طرح نمیشود، بلکه از ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و.... حائز اهمیت است. پوشش فقط پوشش ظاهر نیست پوشش باطنی هم مطرح است.
وی در پایان با استناد به آیه 59 سوره احزاب و بیان واژه "جلباب: خاطر نشان کرد: جلباب چیزی شبیه به چادر بوده است که تا وسط ساق پا رافرا میگیرد. وچیزی شبیه به چادر امروزی بوده است. حجاب جلباب حجاب برتر بوده که زنان آزاده واصیل از این حجاب استفاده مینمودند که در عصر نزول به این نوع حجاب اشاره میکند و این نوع از حجاب مورد تأییدقرآن بوده است و آیه به این مطلب اشاره
دارد که زنان دیگر باید این نوع از پوشش را داشته باشند.