به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا (س) اردکان؛ معاون پژوهش از برگزاری نشست علمی با موضوع چگونگی انس با قرآن با حضور خانم راضیه السادات میرزاده ازحافظین قران و اساتید حوزه خواهران اردکان، طلاب و اساتید مدرسه خبر داد.
در این نشست خانم راضیه السادات میرزاده ده راهکار را برای انس با قران برای طلاب تبیین کرد و در این رابطه گفت: خانوادهها همانطور برای یادگیری مهارتها هزینه میکنند باید برای فراگیری قرآن کریم نیز هزینه بدهند و اولین راهکار داشتن و نگهداری مصحف قران در خانه است؛ این راهکار برای همه برای مردم است و برای طلبه ها، اولین گام انس با قران محسوب نمیشود، خداوند برای فهماندن کلام خود به بشر، کلام خود را آن قدر تنزل داده تا بشر بتواند کلام وحی را بفمند و آیه«لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ» شرط مس قرآن این است که تمام حواس پاک باشد. باید با زبانی که غیبت و تهمت نمیزند قران خوانده شود، همچنین با لامسه پاک، مس شود.
وی افزود: نگاه کردن به مصحف، سکوت در حین قرائت و استماع به قرآن از دیگر راهکارهای انس با قرآن است که این موارد باید به دقت صورت بگیرد که طبق آیات قرآن شاید مورد رحمت خداوند قرار بگیرند.
خانم میرزاده ادامه داد: قرائت قرآن با نگاه و بدون اینکه تلفظ صورت بگیرد موجب انس با قران می شود و قرائت قرآن از روی مصحف از دیگر راهکارها است، این راهکار را باید حافظین قرآن نیز مراعات کنند و حتما قرائت قرآن از روی مصحف باشد.
حافظ قرآن بیان کرد: در انس با قرآن، تلاوت باید داشته باشید و تلاوت به معنای قرائت قرآن با عمل کردن همراه باشد، بعد از آن، تلاوت با تدبر باید صورت بگیرد. برای تدبر، مقدماتی لازم است؛ علوم صرف و نحو، اصول فقه، منطق و فلسفه را باید خوب یاد گرفت تا بتوانیم تدبر در آیات داشته باشیم. حفظ قران راهکار بعد است که با قرائت زیاد هم حفظ صورت میگیرد و در پایان همهی این راهکارها، فرد باید خود را مخاطب هر آیه بداند تا به مراحل بالا برسد.