به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) آقاي عليزاده در بيان هدف برگزاري اين نشست گفت: آشنايي طلاب با اخلاق پژوهشي در سيره علماء، آسيب هاي آن، عوامل بركت و بي بركتي در حين انجام پژوهش و مطالعه از جمله اهداف اين نشست است.
وي اظهار كرد: طبق فرموده امام علي (علیه السلام) در حكمت 331 نهج البلاغه، آموزش بدون پژوهش هيچ ارزشي ندارد و يكي از آسيب ها و موانع پژوهشگري بلند پروازي، اولويت بندي نكردن كارها، كمال طلبي، ضعف در مهارت حل مسئله، اهمال كاري و ... اشاره نمود كه علماء سعي مي كردند از اين آسيب ها پرهیز کنند.
اين كارشناس پژوهشی افزود: از عوامل بركت در كار پژوهش؛ تقوا، ايمان، پرهيز از گناه، تواضع علمي، عدم سرقت ادبي، پشتكار، صبر، نقد پذيري، و از عوامل بي بركتي؛ استماع موسيقي، در مهجوريت قرار دادن قرآن، خيانت در ارتباطات و رفتارها، اهميت ندادن به وقت و عمر خود و ديگران، پيش داوري و قضاوت عجولانه و... می باشد.
وی در پايان با طرح اين سوال كه كدام كتاب شيخ عباس قمي به دليل عدم ذکر بسياري از مطالب بحار الانوار در جاي مناسب خود نيازمند فهرست گويا و مناسب می باشد، طلاب را به بررسی و بحث در این زمینه سوق داد.