به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه حضرت زینب (سلام الله علیها)یزد خانم ساروخانی در جمع طلاب این مدرسه با اشاره به حکمت149 نهج البلاغه اظهار داشت:خودشناسی، مقدمه خداشناسی است کسی که نیندیشد هدف از زندگی چیست؟ از کجا آمده؟ به کجا آمده؟ و به کجا می رود؟ نابود می شود.
وی ادامه داد: بنا بر حدیث قدسی، خداوند به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) می فرماید :«ما تو را گرامی آفریدیم» یعنی تو بهترین مخلوق من هستی لذا خداوند انسان را به گونه ای آفریده است که می تواند تا آنجا رشد کند که به خدا برسد و رسیدن به این مقام مستلزم تلاش فراوان است.
استاد حوزه با بیان اینکه حب نفس یکی از غرایز انسان است اظهار داشت: خداوند به انسان نعمت اختیار داده است اگراز این اختیار به درستی استفاده کنیم و براعمال و رفتار و گفتار خود مراقبت داشته باشیم درمسیر درست حرکت خواهیم کرد و راه را گم نخواهیم کرد.
وی با اشاره به مقام لقمان حکیم تصریح کرد: لقمان خود را بسیار دوست می داشت لذا کارهای خوب بسیار انجام می داد و خداوند در ازای اعمالش، به او حکمت داد بطوریکه معلم هزار پیامبر بوده است.
خانم ساروخانی براهمیت علم همراه با تقوا تاکید کرد و اظهار داشت: کسی که آموزش دیده ولی هنوز به مقام اجتهاد نرسیده است اگر خود را مجتهد بداند در استنباط اشتباه می کند و احکام نادرست از زبانش بیرون می آید لذا خود را ضایع می سازد بنابراین باید دقیق،مطالعه کنیم و همراه با تقوا، علم خود را بالا ببریم.
وی افزود: ما طلاب ، تحصیل در حوزه را شروع کردیم ولی باید بر تداوم کار ،مواظبت کنیم تلاش کنیم که خود را به علم و تقوای نهایی برسانیم و ناامید و خسته نشویم چرا که جامعه بسیار محتاج افراد متعهد می باشد وباید خوب مطالعه کنیم .
استاد حوزه با اشاره به انواع مطالعات، اظهار داشت: مطالعه درسی اولین نوع مطالعات است. علم به زیاد خواندن، نیست بلکه علم نور است و ما باید به آن نور برسیم باید دل بدهیم و با شور و علاقه درس بخوانیم.
ساروخانی مطالعه مذهبی و مطالعه جنبی را از دیگرانواع مطالعه دانست و اظهار داشت: علاوه بر مطالعه قران باید درباره موضوعات دیگر بخصوص زندگی نامه علماء وشهداء نیز مطالعه داشته باشیم.