به گزارش روابط عمومي مدرسه علميه الزهراء سلام الله عليهامهريز، معاون پژوهش اين مدرسه بیان کرد: در این جلسه دفاعیه خانم مريم آواره با موضوع "راهكارهاي پيشگيري از اختلافات خانوادگي از منظر قرآن وروايات"در تشريح تحقيق خود گفت: اين تحقيق شامل دو فصل مي باشد كه در فصل اول کلیات شامل مفهوم خانواده، جایگاه و اهمیت خانواده در اسلام و کارکردهای خانواده ، عوامل استحکام خانواده و عوامل بروز اختلاف خانواده می باشد، و فصل دوم به راهکارهای پیشگیری از اختلافات خانوادگی از منظر قرآن و روایات که شامل راهکارهای شناختی از جمله آموزش های قبل از ازدواج، آموزش های دینی و... می باشد و راهکارهای اجتماعی شامل پرهیز از انحرافات اجتماعی، محوریت گسترش فرهنگ و ... ونيز راهکارهای اقتصادی که شامل تلاش در جهت فقر زدایی و پرهیز از خساست و.. می باشد، به طور مفصل پرداخته شده است.
معاون پژوهش مدرسه الزهرا سلام الله علیها اظهار داشت: خانم زينب زارعين با موضوع « روسپيگري، علل و پيامدها» به توضيح موضوع روسپيگري زنان پرداخت ودرادامه به سر فصل هاي تحقيق خود اشاره كرد وگفت: اين تحقيق در چهار فصل تهيه شده است كه در فصل اول به كلياتي چون طرح نامه و مفهوم شناسي شامل مفهوم روسپي و روسپيگري، ويژگي هاي فردي زنان روسپي، نظيرشغل ،سن ،تحصيلات و ويژگي هاي خانوادگي زنان روسپي پرداخته است. در فصل دوم به عوامل روسپيگري شامل عوامل فردي چون سابقه ی آزار جنسي، عقب ماندگي ذهني و عوامل خانوادگي نظير اختلافات زوجين، خشونت هاي خانوادگي و بي توجهي خانواده و نيز عوامل اجتماعي چون اعتياد به مواد مخدر، قاچاق زنان ودختران و عوامل اقتصادي چون فقر و نابرابري وضعيت نا مناسب اشتغال و در فصل سوم به پيامد هاي روسپيگري در قالب پيامد هاي فردي همانند افسردگي، قتل وخودكشي، اعتياد و پيامد هاي اجتماعي همانند افزايش سقط جنين، شيوع بيماري هاي مقاربتي و در فصل چهارم به معرفي راهكارهاي مقابله با روسپيگري زنان درقالب راهكارهاي پيشگيري از روسپيگري چون بازسازي وحمايت از خانواده، تربيت جنسي فرزندان، فقرزدايي و مرحله توانمندسازي چون تشكيل مراكز بازپروري، نظارت اجتماعي، ايجاد زمينه اشتغال و مهارت افزايي و.... مورد بررسي قرار گرفته است.
خانم زارع در ادامه بیان کرد: خانم مريم عسكري با موضوع "سيره اخلاقي سياسي امام كاظم (علیه السلام) ضمن تبين موضوع خود گفت: این تحقیق شامل سه بخش است كه در بخش اول آن مباحث مقدماتی دارای طرح نامه پژوهشی و گذری کوتاه بر زندگی امام کاظم(علیه السلام) و تعریف واژه ها مورد بررسي قرار گرفت ودر بخش دوم، سیره اخلاقی امام کاظم(علیه السلام) در دو فصل اخلاق فردی و اجتماعی و بخش سوم، با دو فصل؛ سیره سیاسی آن حضرت قبل از امامت و در دوران امامت مورد بررسی قرار گرفته است..
در ادامه «خانم رقيه ابوئي» با موضوع نقش والدين در تربيت ديني كودك به دفاع از تحقيق خودپرداخت. اين تحقيق در سه فصل تنظيم شده است كه درفصل اول به مفهوم تربیت، ضرورت و اهمیت تربیت، عاملان تربیت و انواع تربیت پرداخته شده است و در فصل دوم به نقش والدین قبل از ازدواج شامل خودسازی، وراثت، مشاوره قبل از ازدواج و انتخاب همسر شایسته اشاره داشته و در فصل سوم به نقش والدین بعد از ازدواج شامل الف: مشاوره قبل از بارداری، محیط خانه، دوران جنینی و ... . ب: در بعد از دوران جنینی، غسل دادن، اذان و اقامه گفتن، و ... مورد بررسي قرار گرفته است. خانم ابوئي درنتيجه و پايان دفاعيات خود گفت: والدين به عنوان اولين سنگ بناي حالات جسماني و روحاني و رواني فرزندان و به عنوان مهمترين عوامل تربيتي كودك با رعايت و توجه به نكات ريز و درشتي كه در اين زمينه وجود دارد مي توانند شاهد تربيت فرزنداني مطابق با معيارهاي اسلامي باشند.
در ادامه«خانم زهرا غياري » باموضوع نقش اعتقادات و باورهاي ديني در جلوگيري از اختلافات خانوادگي در دفاع از موضوع خود گفت: امروزه با توجه به كمرنگ شدن باورها واعتقادات ديني در بين خانواده ها شاهد افزايش اختلافات خانوادگي هستيم كه همين موضوع انگيزه خوبي براي پرداختن به اين مساله در تحقيق پاياني براي من شد. وي در ادامه به بيان سرفصل هاي تحقيق خود پرداخت وگفت: در فصل اول به كلياتي شامل مفهوم شناسی، جایگاه خانواده در قرآن و روایات و اهداف و کارکردهای خانواده پرداخته شده است. در فصل دوم به نقش توحید در جلوگیری از اختلافات خانوادگی شامل آثار توحید از جمله توکل، رضا، امیدواری و در فصل سوم نيز به نقش اعتقاد به نبوت و امامت در جلوگیری از اختلافات خانوادگی به مسائلی همچون احترام به همسر، پرهیز از بداخلاقی همسران با یکدیگر و در فصل چهارم به نقش اعتقاد به معاد و عدل در جلوگیری از اختلافات خانواده شامل آثار اعتقاد به معاد از جمله معنادار شدن زندگی و تحمل مصیبت ها پرداخته و در بخش عدل، تفاوت های زن و مرد از دیدگاه عدل الهی بررسی شده است.
ودر پایان « خانم سمانه كشاورزي » نگارنده تحقیق پایانی با موضوع حق الناس از ديدگاه قرآن و روايات، آثار و پيامدهاي فردي واجتماعي ضمن توضيحي كوتاه بر طرح نامه تحقيق خود ، به توضيح فصل های تحقیق خود پرداخت و گفت: در جامعه امروزي با پيچيده شدن روابط ،مصاديق حق الناس نيز گسترده تر از گذشته شده است. لازم به ذكر است اين تحقيق در سه فصل تنظيم شده كه در فصل اول طرح نامه تحقيق و در فصل دوم به كلياتي چون مفهوم حق الناس و جايگاه آن در آيات و روايات، انواع حق الناس شامل حقوق مالي ،جاني و... پرداخته شده ودر فصل سوم پيامدهاي فردي حق الناس شامل امور دنيوي واخروي ونيز پيامدهاي اجتماعي آن مورد بررسي قرار گرفته است.
لازم به ذکر است شش تحقیق پایانی در پايان جلسه مورد ارزیابی استاد داور «حجت الاسلام محمد مهدي خواجه پور» قرار گرفت.