استاد حوزه علمیه الزهرا (سلام الله عليها) یزد گفت:

کلمه لا اله الا الله تام است، اگر کلمه الله را برداشتید و چیز دیگری جای آن گذاشتید حرمت خدا را شکستید.

شناسه خبر : 151579

1403/09/14

تعداد بازدید : 2

کلمه لا اله الا الله تام است، اگر کلمه الله را برداشتید و چیز دیگری جای آن گذاشتید حرمت خدا را شکستید.
آقای فیاضی استاد حوزه علمیه الزهرا (سلام الله عليها) استان یزد آیه ۱ و ۲ سوره مبارکه مائده را تفسیر کرد و در پی آن نقش اجتماعی انسان و همچنین تاثیر حفظ کردن یا شکستن حرمت های الهی در جامعه را تبیین نمود و فردگرایی را آغاز انحراف دانست.

 

به گزارش خبرگزاری حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) استان یزد در ۱۴ مهرماه ۱۴۰۳ توسط معاونت پژوهش، کارگاه علمی_پژوهشی با عنوان تفسیر سوره مبارکه مائده در کتاب تذکار وحی با حضور حجت الاسلام و المسلمین فیاضی برگزار شد.

 

در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین فیاضی هدف اصلی سوره مائده را تبیین نمود و گفت: یکی از اهداف اصلی سوره مائده وفای به عهد است که مخصوصا در روابط اجتماعی خیلی مهم است و هدف دوم یادآوری ظلمت ها و نعمت ها است که هر یک از این ها می‌تواند انسان را به سمتی سوق دهد و هدف دیگر ولایت پذیری است یعنی از چه کسی حرف شنوی داشته باشیم واطاعتش کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین فیاضی پس از اشاره به آیه اول سوره مبارکه مائده گفت: خداوند می‌فرماید به پیمان های خود وفادار باشید و بعد بلافاصله بحث حلیت را مطرح می کند چون انسان در عالم اولین بحثش تغذیه است، اگر بخواهد ایمان در وجود او بماند تغذیه اش باید پاک باشد. بنابراین علت اینکه اشاره می‌کند به حالت احرام این است که محرم نباید شکار کند پس فاعل مهم است نه خود شکار. این در معنای تحت الفظی هم مطرح است.

وی به آیه دوم سوره مبارکه مائده اشاره نمود و عبارت (لا تحلوا شعائر الله) را تبیین کرد و گفت: این عبارت یعنی حرمت های خدا را نشکنید. شعائر حمایت از دین خدا در مسائلی مثل توحید، معاد، حج و... است. برای تقریب بیشتر می‌توان گفت کلمه لا اله الا الله تام است اگر کلمه الله را برداشتید و چیز دیگری جای آن گذاشتید حرمت خدا را شکستید.

همچنین وی افزود: افرادی که در بحث تبلیغ فعال هستند از این قسمت آیه می توانند مباحث زیادی مطرح کنند مثل اینکه انسان یک جنبه حقیقی دارد که خود فرد است و یک جنبه حقوقی دارد که منصب او در جامعه است. اکثر جوامع می‌خواهند فردگرایی را تقویت کنند در حالیکه هر کاری انسان به طور فردی انجام می دهد در جامعه تاثیر دارد. در واقع فردگرایی آغاز انحراف است چراکه‌ انسان موجودی اجتماعی است و ارتباط با دیگران بخش عمده زندگی او می باشد؛ بنابراین حفظ کردن یا شکستن حرمت های الهی در جامعه انسانی اثر گذار می باشد.

در نهایت حجت الاسلام و المسلمین فیاضی دو راهبرد عملی برای پیشرفت جامعه دینی را تبیین نمود و گفت:  مورد اول (تعاونوا علی البر و التقوی) و دیگری (و اتقوا الله) است.

نمايش اخبار

برگزاری دوره هوش مصنوعی
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳

برگزاری دوره هوش مصنوعی

 برگزاری دوره ی هوش مصنوعی
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳

برگزاری دوره ی هوش مصنوعی

اوقات شرعی

امروز : چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
۲ جمادى الثاني ۱۴۴۶