استاد حوزه گفت:

مطالعه یکی از ارکان اصلی زندگی و بقای انسان ها است

شناسه خبر : 150131

1403/08/29

تعداد بازدید : 6

مطالعه یکی از ارکان اصلی زندگی و بقای انسان ها است
خانم سمیه شفیع نادری استاد حوزه علمیه حضرت خدیجه (س) بهباد گفت: مطالعه یکی از ارکان اصلی زندگی و بقای انسان ها است.

به گزارش روابط‌عمومی مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها شهرستان بهاباد، معاون پژوهشی این مدرسه از برگزاری نشست پژوهشی به مناسبت هفته کتاب  با حضور خانم سمیه شفیع نادری از اساتید مدرسه در جمع طلاب این مدرسه خبر داد.

 خانم سمیه شفیع نادری گفت: مطالعه یکی از ارکان اصلی زندگی و بقای انسان ها است. انسان به وسیله مطالعه وتفکر می آموزد که چگونه در برابر نا ملایمات و مشکلات به زندگی خود ادامه دهد. چگونه زندگی و حیات خود و دیگر انسان ها را راحت تر و مرفه تر کند؛ بنابراین مطالعه افراد در جامعه هم برای خود فرد سودمند است و هم برای جامعه بشری مفید است. در دین مبین اسلام و کلام الله مجید کسب علم و دانش و به تبع آن، مطالعه و کتابخوانی از ارزش و اعتبار خاصی برخوردار است. مطالعه از آنجایی ارزش و اهمیت می یابد که معجزه پیامبر اکرم (ص) کتاب بوده و وحی الهی و پیام الهی در قالب کتاب بر مردم ابلاغ شده است و در این کتاب مقدس هم اولین آیاتی که بر پیامبر (ص) نازل شده با امر به خواندن و الفاظ علم و قلم همراه شده است .

وی بیان کرد: تحقیق و پژوهش برای هر جوینده و طالب علم لازم و ضروری است و هر کس که به‌دنبال یادگیری و آموزش ریشه‌ای و ماندگار است باید دنبال حل مسائل خویش با تحقیق و پژوهش باشد چرا که در کنار پاسخ به سوالات مدنظر مطالب بسیار دیگری را نیز  را می‌آموزد.

خانم شفیع نادری افزود: این مسئله برای همگان مهم و قابل استفاده است اما برای طلاب اهمیت این مسئله دو چندان می‌شود چرا که نام طلبه نشان دهنده جویا بودن شخص و طالب بودن وی جهت علم آموزی است. علم و دانش همیشه به عنوان یکی از لوازم مدیریت و رهبری شناخته می شود.

ایشان در ادامه گفت: هر طلبه برای ادامه مسیر نیاز به کتب و منابع زیادی دارد و هر شخص به‌اندازه‌ی توان و میزان تلاش خویش از دریای علم بهره می‌گیرد.

وی بیان کرد: تفسیر آیت‌الله مکارم شیرازی از بهترین منابع مورد استفاده طلاب است و هر طلبه باید مطالعه ای در این زمینه داشته باشد چراکه متن تفسیر بسیار شیرین، روان و قابل فهم است و الفاظ با لحن و کلام دل‌نشین بیان گردیده است.

شفیع نادری گفت: این تفسیر شامل بیست و هفت جلد است و تألیف آن به همت آیت‌الله مکارم شیرازی و جمعی از نویسندگان صورت‌گرفته است و به‌گونه‌ای شرح داده شده‌است که برای عموم قابل‌درک و بیان است و حتی برای افراد غیرمتخصص نیز قابل فهم است.

استاد حوزه در ادامه گفت: ازجمله کتب ضروری  دیگر برای طلاب مطالعه کتاب اخلاق ناصری است چرا که این کتاب درباره اخلاق فردی، اجتماعی و خانوادگی است و متن کتاب برای طلاب قابل فهم است.

وی افزود: این کتاب مسائل اخلاقی را بسیار زیبا و با روش عقلی _ تحلیلی بیان کرده‌است و شرح های مفتاح الأخلاق و توضیح الأخلاق نیز بر اخلاق ناصری نوشته شده‌است.

ایشان بیان کرد: خواجه نصیرالدین طوسی در موارد اندکی آیه یا روایتی را بر متن اصلی که متعلق به ابوعلی مسکویه بوده افزوده است و روش و سبک کتاب اخلاق ناصری کاملاً همسان با تهذیب الأخلاق مسکویه دانسته شده که بر این اساس اخلاق ناصری اثری متمایز و دنباله آثار اخلاقی ای دانسته شده که نگاه پزشکی به اخلاق دارد.

وی افزود: این کتاب شامل یک مقدمه و سه مقاله است و مقاله اول در حکمت خلقی است و شامل هفت فصل در مبادی و ده فصل در مقاصد است و مقاله‌ی دوم در مورد تدبیر منزل بوده و شامل پنج فصل است و مقاله‌ی سوم شامل هشت فصل است.

نمايش اخبار

اوقات شرعی

امروز : پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
۱۹ جمادى الاول ۱۴۴۶