به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه ام ابیها سلام الله علیها، زینب بحرانی معاون پژوهش این مدرسه گفت: سرفصل های این دوره شامل، ارتباط مؤثر همسران، تفاوت های زن و مرد، خانواده سیستمی معنوی، تکنیک های افزایش صمیمیت و حل تعارض همسران است.
آقای آخوندی اذعان داشت: سه مولفه موفقیت در زندگی مشترک، شامل عشق، مهارت و دانش است. عشق انواع مختلفی دارد؛ عشق دوستانه، عشق شهوانی، عشق پوچ، عشق خیال انگیز، عشق مشفقانه، عشق ابلهانه و عشق کامل.
وی اظهار داشت: هر کدام از انواع این عشق ها، از نظر میل صمیمیت و تعهد دارای شدت و ضعف متفاوتی است؛ یعنی شور و اشتیاقی که مبتنی بر انگیزش های روانی و جذابیت های جسمانی است و شامل اشتغالات ذهنی مثبت نسبت به معشوق است. عنصر اصلی میل جذابیت است و عناصر جذابیت شامل، جذابیت ظاهری، جذابیت ارتباطی و جذابیت شخصیتی است.
مشاور بیان کرد: صمیمیت، یک نزدیکی تشابه و روابط شخصی عاشقانه یا هیجانی با شخص دیگر است که مستلزم شناخت و درک عمیق از فرد دیگر و همینطور بیان افکار و احساساتی است که نشانه تشابه با یکدیگر است. از مهارت های ضروری خانواده ارتباط موثر گوش دادن فعال، همدلی و حل تعارض است.
وی افزود: محبت به دو صورت کلامی و عملی است که، شامل ابزار کلامی، نگاه محبت آمیز، تماس فیزیکی، روابط زناشویی سالم، احترام، توجه به نیازها و قدردانی، هدیه دادن و خاطره سازی است. نقش های مرد در خانواده، شامل مدیریت و سرپرستی، محافظت، اقتصاد، معنویت و حمایت کنندگی است و نقش زن در خانواده به عشق ورزی مراقبت کنندگی و پرورش دهندگی است. خانم ها می توانند با تحسین کردن، غرنزدن، در جمع انتقاد نکردن و پرهیز از سرزنش به مردان خود اقتدار بدهند و از جمله رفتارهای عاطفه شکن آقایان سکوت کردن و عدم گفتگو بی توجهی کردن مقایسه کردن و احساسات زن را تحقیر کردن است.