به گزارش معاون پژوهش، نشست پژوهشی جایگاه زنان صحابه و تابعین در تبیین و ترویج واقعه غدیر با حضور خانم دکتر ناهید طیبی نویسنده و مدیر دانشنامه مسلمانان به صورت مجازی و با همکاری معاونت های پژوهش مدیریت حوزه علمیه کرمان، هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان برگزار شد.
استاد در ابتدا گفت: انگیزه ما از بررسی نقش زنان صحابه و تابعه به منظور معرفی الگویی برای زنان زمینه ساز ظهور است. پس هدف ما فقط دادن یکسری داده و اطلاعات تاریخی نیست بلکه استخراج یک مدل و الگو برای بانوان است. برای هر واقعه ای ابتدا پذیرش آن از طرف مردم مهم است. مسئله غدیر محدود به یک برهه تاریخی خاص و یک گروه از مردم نیست بلکه غدیر یک واقعه جهانی برای همه زمان ها است. به پیامبر خطاب شده؛ هدی للعالمین، هدایتی برای همه جهانیان است. اگر در جریان غدیر انحرافی به وجود نمی آمد ما الان کاریکاتوری به نام طاللبان و داعش نداشتیم.
خانم طیبی در ادامه اظهار داشت: اولین مرحله ای که باید نقش زنان در آن تبیین شود، بحث پذیرش و قبول این واقعه از سوی آن ها است. به این باور برسیم که حق است. ما بانوانی داریم که در واقعه غدیر حضور داشتند و بعد از خطبه خوانی پیامبر با امام علی(علیه السلام) بیعت کردند. مرحله دوم، نقش ترویجی و تبلیغی است، هر قیام و رخدادی برای ماندگاری نیاز به تبلیغ دارد. همچنان که در واقعه غدیر مبلغ و مروج غدیر داشتیم الان نیز بانوان ما باید مبلغ مهدوی باشند. مرحله سوم، تبیین واقعه است که یک پله بالاتر از ترویج و ابلاغ است، که علاوه بر رساندن خبر غدیر به غائبان باید بر علیه مخالفان آن احتجاج کنیم. در تاریخ از 16خانم یاد می شود که برای تبیین خلافت امام علی(علیه السلام) حتی با معاویه احتجاج می کردند. مرحله چهارم شعائر و حفظ آن است.
استاد در پایان به سئوالات شرکت کنندگان در این نشست پژوهشی پاسخ داد.