به گزارش معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان یزد برخط «انتخابات ۱۴۰۰ چالش ها و فرصت ها» با حضور احمد برزگر؛ مسئول سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج) تهران در روز پنشنبه 5خرداد ماه 1400برگزار شد.
آقای برزگر در ابتدا به چالش های انتخابات 1400 پرداخت و گفت: یکی از چالش ها این است که مشارکت حداکثری اتفاق نیافتد، مثل انتخابات مجلس که به علت فضای یأس در جامعه مردم تقریبا 47% بیشتر مشارکت نکردند.از دیگر چالش هایی که می توان به آن اشاره کرد؛ بیماری کرونا است، به خاطر تجمعاتی که در هنگام رأی دادن ممکن است اتفاق بیفتد مردم با وجود دغدغه مندی در پای صندوق رأی حضور پیدا نمی کنند.
مسئول سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج) تهران در ادامه اظهار داشت: رهبری چه مزایای در انتخابات حداکثری می بیند که آن را به انتخابات هوشمندانه ترجیح میدهد و بر روی مشارکت حداکثری مردم تأکید دارد. ممکن است پاسخ های مختلفی به این سئوال داده شود از جمله: بالابردن اعتبار نظام در مجامع بین المللی، بالا بردن امنیت و... اما یک جواب بنیادی که می توان به این سئوال داد این است؛ کسی که در رأس نظام هست نسبت به وقایع هایی که اتفاق می افتد بیشتر آگاه و تحلیل درستی از آینده نظام دارد. اگر رهبر الان تأکید بر مشارکت حداکثری دارند دغدغه ما هم باید همین باشد حتی اگر به نتیجه خوبی نرسد.
ایشان افزود: سئوال دیگری که ممکن است در مورد مشارکت حداکثری ذهن مردم را درگیر کند این است؛ آیا با لیستی که شورای نگهبان داده، امکان دارد مشارکت حداکثری اتفاق می افتد؟ که ما در جواب می گوییم وظیفه شورای نگهبان جذب مشارکت حداکثری مردم نیست بلکه وظیفه آن نظارت بر انتخابات است که بر اساس قانون اساسی هر نامزدی ویژگی های نامزد ریاست جمهوری داشت او را تأیید کند و همچینین لزوما رقابتی بودن فضای انتخابات باعث مشارکت حداکثری مردم نیست.
برزگری در ادامه گفت: سوء مدیریت جامعه توسط قوه اجرایی و مقننه باعث کاهش مشارکت مردم در انتخابات می شود و مشکلات اقتصادی موجب ایجاد فضای یأس و ناامیدی نسبت به نظام در مردم شده است.
در پایان به یکی از چالش های مهم انتخابات اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات انتخابات 1400 فضای مجازی رها شده در کشور است که هر محتوایی غیر اخلاقی در آن پخش می شود بدون اینکه نظارت درستی بر روی آن صورت بگیرد.